Att bli konstnär

Sälja sin konst

Ett mål för många konstnärer är att kunna sälja sin egen konst, vare sig det är fotografier, målningar eller skulpturer. När man är ny och inte har blivit en känd konstnär kan det vara svårt att få folk att bli medvetna om din konst och vilja betala för den. 

 

Ett sätt att väcka uppmärksamhet för sin konst kan vara att göra ett samarbete med någon annan butik eller konstnär så att ni får visa er konst. Ni kan även välja att göra något gratis och dela ut detta. Kanske ett vykort eller tygpåse med er konst på. På ts reklam kan ni hitta flera produkter där ni kan trycka er egen konst på och sedan sälja vidare eller dela ut för att få uppmärksamhet. 

 

Leta reda på sidor som säljer konstverk från olika okända konstnärer i Sverige. Kontakta dem och se om de vill köpa in en del av er konst för att sälja vidare. 

 

Kontakta alla gallerier och se om de önskar ha en utställning med en än så länge okänd konstnär. 

 

Erbjud dig att göra konstverk till låg kostnad eller gratis för kommun eller skolor. Se sedan till att få in en artikel om det du har gjort i tidningen eller på sociala medier. 

 

Gör videos när du skapar din konst. Folk gillar att se videos där man ser något växa fram under processen. På så sätt kan du börja skapa dig ett namn på sociala medier och sedan växa därifrån.