Att bli konstnär

Arbete som konstnär

När man pratar om ett arbete som konstnär tänker de flesta på någon som sitter i en ateljé och målar tavlor eller skapar skulpturer. Detta är en form av arbete en konstnär kan ha men inte det enda. Som vi nämnt tidigare kan det vara svårt att tjäna pengar som konstnär och då kan det vara bra att hitta ett annat yrke som man kan kombinera med sin passion för konst. Det finns faktiskt flera yrken där man har användning för sin konstnärliga utbildning. 

 

Här kommer några tips för yrken att välja om man har en konstnärliga ådra. Det finns självklart mycket mer än så och har du mer tips så får du gärna dela med dig av dem till oss. 

Lärare

En konstnär kan arbeta med att dela med sig av sina kunskaper med andra. Du kan arbeta som lärare i olika årskurser och olika ämnen. 

Fotograf

Fotografi är en konstform. Många tänker då på fotografier som blir till ett konstverk och säljs som en tavla eller liknande. Det är ett sätt men du kan även arbeta som fotograf för bröllop, familjefoton, skolor, företag med mera. 

Formgivare

Skapa möbler, inredningsdetaljer med mera. Du kanske inte är där än för att skapa din egen kollektion. Då kan du söka arbete hos ett företag där du kan skapa för dem. 

Inredningsarkitekt

Med sinne för färg och form skapar en inredningsarkitekt ett hem, kontor, skola med mera att trivas i. För en inredningsarkitekt är det viktigt att kunna ta fram det kunden vill ha och inte bara vad den själv tycker om.